Vitaliteitscoaching & Stressreductie


In de vitaliteitscoaching naar gezonde leefstijl bekijken we de verschillende facetten van vitaliteit en kijken we hoe jouw eigen veerkracht vergroot kan worden op een manier die past bij jou. We onderzoeken alle belangrijke knoppen waar je aan kan draaien om de balans te herstellen en behouden.

Al jouw ervaringen en de overtuigingen die je in de loop van je leven hebt meegekregen bepalen het ‘filter’ waardoor je naar de wereld kijkt. Het beïnvloedt jouw gedachten, jouw handelen en de manier waarop energie zich manifesteert in het fysieke lichaam. Alles is met elkaar verbonden. Deze ‘bril’ bepaalt jouw gedachten, jouw keuzes en jouw beleving. Jouw gezondheid en mentale fitheid wordt bepaalt door jouw energiesysteem.

“Your beliefs become your thoughts, your thoughts become your words, your words become your actions, your actions become your habits, your habits become your values, your values become your destiny.”

~ Mahatma Gandhi  ~

Burn – Out preventie & herstel

Jouw 1 e stap naar betere gezondheid is vandaag gezet. Waarschijnlijk hebben zich bij jou symptomen gepresenteerd waar je een oplossing voor zoekt.
Het meest belangrijke wat je vandaag meeneemt naar huis is de wetenschap dat jouw lichaam slim is en perfect werkt als geheel.

Het lichaam is gemaakt om zichzelf te helen. Er is niets mis met jouw lichaam. De symptomen waar je vandaag mee komt zijn bijna altijd een
slimme reactie op stress.
Langdurige stress en een hoofd vol gedachten kunnen uiteindelijk ziekmakend zijn en zorgen voor klachten zoals chronische vermoeidheid, somberheid, slaapproblemen, blessures, angst, hoofdpijn, hartkloppingen of buikklachten.

Deze symptomen zijn geen foutje. Het lichaam is een perfecte thermometer, het wil jou iets door middel van de klachten vertellen. Als we het fluisteren niet horen, gaat het lichaam op den duur schreeuwen om aandacht met een Burn – Out als gevolg.
Fysieke, mentale en chemische stressoren hebben jouw lichaam geleid naar de plek waar het is vandaag.
In mijn trajecten leer je jouw balans te herstellen en te behouden.

Door een holistische aanpak van de klachten onderzoeken we de stressoren en de reactie van jouw lichaam. Er zijn meerdere mogelijkheden waarmee je jouw capaciteiten kunt vergroten om effectief om te gaan met de uitdagingen van het leven.

Hormoonbalans

Als Trainer Hormoonfactor leg ik de focus op het begeleiden en coachen van leefstijlverandering. Dit coach ik in kleine stapjes en creatieve oplossingen. Naast de drie pijlers van voeding, beweging en ontspanning komen ook thema’s als zingeving, veerkracht, slaap en mentale gezondheid aan bod. Dit is de sleutelformule voor een goede hormoonbalans.

Er is wel enige moed nodig om bewust naar het geheel te willen kijken. Dat is de belangrijkste 1e stap. Door middel van een vragenlijst kijken we samen naar welke stap er eerst gezet kan worden om in de gewenste richting te gaan. De kracht zit in de eenvoud, herhaling en kleine behapbare stappen. Je leert onder andere welke voeding beter voor je werkt, waardoor jij meer energie krijgt of van je vage klachten af kan komen, hoe jij tot ontspanning kunt komen en hoe je simpel door de dag kunt bewegen.

Mind Your Food – Voedingsadvies


Gezondheid wordt door zo veel factoren beïnvloed dat bewuste aandacht ervoor van groot belang is. De capaciteit om lichaamcellen te vernieuwen hangt af van de voedingskeuzes. Volwaardige voeding is een belangrijke voorwaarde voor een gezond lichaam, een gezonde geest en een gezond gewicht. Onbewerkte en plantaardige voedingsmiddelen dragen bij aan een goede mentale gezondheid.  Gebalanceerd voedingspatroon gaat niet over calorieën tellen. We hebben voeding nodig, niet alleen vulling.  Het lichaam heeft de juiste ‘bouw- en brandstoffen’ nodig waar je fit van wordt, spieren van opbouwt, geconcentreerd en helder van denkt en lekker op slaapt.
In mijn receptenboek, “Eat the Rainbow”, tref je gevarieerde maaltijden van veel verschillende soorten groenten en fruit. Probeer een keer wat nieuws en geniet van de volle smaak van de natuurlijke producten.

“Let your food be your medicine and your medicine be your food.”

~ Hippocrates (460-377 BC) ~

Wandelcoaching: De kracht van de Natuur

 

Wandelend komt veel in beweging. De energie gaat stromen, de ideeën borrelen op en deze werkvorm helpt de gedachten in beweging te brengen.

De natuur biedt veel parallellen met het leven. Welke afslag neem je? Hoe ga je om met hindernissen? Wat doet het met jou als je het gevoel hebt dat je verdwaald bent? Al wandelend ontdekken we waar jij tegenaan loopt.

Ik maak daarbij gebruik van verschillende technieken om je te helpen bewust te worden van je eigen denken en handelen. Dit kunt je gebruiken om aspecten uit je dagelijks leven te veranderen.

Een coaching sessie duurt doorgaans tussen de anderhalf en twee uur. Gemiddeld genomen bestaat dit traject uit 5-6 sessies waarin we verschillende onderdelen van situatie(s) onder de loep nemen.

Ruil je liever de spreekkamer in voor beweging in de natuur?

“You don’t have to see the top of the staircase to take the first step.”

~ Martin Luther King Jr. ~

De mogelijkheden

Gratis Kennismaking

Dit gesprek is telefonisch en duurt 30 minuten.

We bespreken jouw hulpvraag, ik licht mijn werkwijze toe en we kijken dan of we samen verder gaan!

Aanmelden

KickStart
€195,-

Samen met de cliënt werken aan de persoonlijke doelen.
Een intakeformulier vormt de basis voor de coaching.
Na 2 uur vol waardevolle inzichten, tools, motivatie en acties heeft de cliënt een plan van aanpak op maat. Cliënt gaat hiermee zelfstandig aan de slag.
120 minuten

Aanmelden

Standaard
€295,-

Een intakeformulier vormt de basis voor de coaching.

Intake van 90 minuten +2 consulten á 45 minuten
Aanmelden

Premium 
€455,-

Intake van 90 minuten + 3 consulten á 60 minuten, tussendoor contact via de app of telefonisch.

3 maanden traject
Aanmelden

Exclusief
€995,-

Plan van aanpak op maat:
Een uitgebreid pakket om de regie terug te krijgen over eigen leven, meer rust, energie  & (zelf)vertrouwen met volledige support.

Intake van 90 minuten + 6 consulten á 60 minuten, 1 privé yogales,
1 privé ademsessie met ontspanningssessie incl. visualisatie, 1x privé Yoga Nidra sessie.

6 maanden traject

Aanmelden

Stress en Burn-out traject
op maat en op aanvraag

Aanvragen

Gesprekken op locatie:
Gaat de voorkeur uit naar de gesprekken in eigen vertrouwde omgeving, dan kan dat binnen een straal van 50 km.
Vergoeding reiskosten:  € 0,22 per km plus evt. parkeerkosten.

Prijzen Coaching & Voedingsadvies:

prijzen voor particulieren zijn incl. BTW

-prijzen voor bedrijven op maat zijn op aanvraag