Over Mij

Mijn naam is Dáša.
Mijn missie is het brengen van een gezonde leefstijl in ieders leven.

Disbalans in leefstijl leidt tot allerlei fysieke & mentale klachten en symptomen. Ik ben er van overtuigd dat veel ziektes te voorkomen zijn door goede zelfzorg op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

Ik deel mijn kennis en ervaring op het vlak van een gezonde leefstijl met als doel mensen te inspireren en te motiveren om de leefstijloorzaken van hun klachten aan te pakken.

Mijn passie voor gezondheid begon in mijn studie tot verpleegkundige. Mijn carrière heeft zich afgespeeld binnen de gezondheidszorg waar ik als rode draad heb ervaren dat er voornamelijk aandacht is voor symptomenbestrijding en nauwelijks aandacht voor preventie en de echte oorzaken van de gezondheidsproblemen. Gezondheid is echter meer dan de afwezigheid van ziekte. Mensen zijn niet hun aandoening. In mijn coachpraktijk ligt het accent niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Belangrijkste in mijn aanpak is wat mensen zelf willen en kunnen.

Op mijn 23ste heb ik mijn geboorteland Tsjechië verlaten en vertrok ik naar Engeland.
In de 7 jaar dat ik in Engeland woonde, volgde ik opleidingen binnen mijn vak als intensive
care verpleegkundige en cursussen en programma’s over persoonlijk leiderschap,
communicatievaardigheden en ontwikkeling.

In 2002 ontmoette ik tijdens één van de cursussen mijn grote liefde, mijn huidige man. Nog geen jaar later waren we getrouwd en ben ik naar Nederland verhuisd.

Na mijn kleurrijke carrière binnen de gezondheidszorg besloot ik het roer om te gooien om mij te focussen op preventie van ziek zijn. Ik besloot eind 2022 mijn eigen coachpraktijk ‘Flow, Focus op Vitaliteit’ op te starten.

Binnen mijn praktijk ligt de focus op alle facetten van vitaliteit en een gezonde leefstijl zodat mensen worden begeleidt naar meer zelfkennis en  balans. Ik leer mensen de regie te laten nemen over eigen leven, door kleine stapjes zetten en zelf achter het stuur te zitten in plaats van op de automatische piloot door te gaan. Kleine stapjes beklijven beter en je ziet onderweg dingen die je eerst niet zag.

Op mijn pad heb ik veel hoogtepunten en dieptepunten gekend. De ervaringen die ik heb opgedaan hebben mij veel mensenkennis, zelfkennis en inzichten opgeleverd. We hebben nu eenmaal geen volledige controle over wat er op ons pad komt en wat ons overkomt, wel is er altijd een keuze in hoe we met een situatie omgaan. Dat is waar het voor mij als coach interessant wordt, en waar we allemaal iets te leren hebben.

De bestemming is niet het doel,

de reis er naar toe is veel waardevoller.

Opleidingen

Sinds 2018 ben ik mezelf gaan focussen op vitaliteit en gezonde leefstijl.
Daarna rolde ik van de ene opleiding in de andere.

Ik volgde eerst de NLP opleiding, dan de  ademcoach-opleiding en vervolgens heb ik meerdere coachopleidingen bij Sonnevelt afgerond.

Ik startte met de opleiding Vitaliteitsadviseur, gevolgd door de opleiding Mental Coach, Trainer Hormoonfactor en Stress- en Burn-out Coach.

Deze opleidingen vormen de basis voor het zijn van Vitaliteitscoach.

Inmiddels ben ik ook een yogadocente en geef ik elke week een aantal yogalessen.

Mijn honger naar kennis is nog lang niet verzadigd en ik leer elke dag weer nieuwe dingen.